+45 7070 7267
·
sikkermail@advn.dk
Man - Tors 08:00-16:00 Fre 08:00-15:00
·

Virksomhedsoverdragelser

Virksomhedsoverdragelser

Hos Nielsen & Østergaard rådgiver og bistår vi med afdækning af alle relevante forhold ved overdragelse af ejendomme og ejendomsselskaber – herunder vilkår, risici, due diligence, forhandling, gennemførelse af transaktionen og strukturering af formen for ejerskab.

Forberedelsesfasen, i forbindelse med køb og salg af ejendomme og selskaber, er en vigtig periode at få afdækket alle relevante vilkår og risici forbundet hermed.

Det gælder alle større ejendomstransaktioner, hvor vi har et solidt kendskab til de fleste typer af ejendomsoverdragelser inden for erhvervsbranchen.

Vi kan rådgive om strukturer af ejendomsformer, både hvad angår private investorer, børsnoterede selskaber, ejendomsfonde og foreninger.

Virksomhedsoverdragelse

Hvis du overvejer at købe eller sælge en virksomhed, bistår vi med råd og vejledning i hele forløbet.

En virksomhedsoverdragelse består af en skriftlig kontrakt mellem parterne, hvor de forhold, der skal gælde forsalget af virksomheden, ejerandele eller selskabet, fremgår.

Det er vigtigt at virksomheder, ejerandele eller selskaber sælges og købes på et oplyst grundlag, hvorfor en virksomhedsoverdragelsesaftale er nødvendig, især i de tilfælde hvor køber ikke har det store kendskab til virksomheden.

Hvis køber har et indgående kendskab til virksomheden, kan det være tilstrækkeligt med en kortere udgave af overdragelsesaftalen, hvor der ikke tages stilling til det samme som ved en virksomhedsoverdragelsesaftale.

Hvorvidt den ene eller anden model er at foretrække, det beror på en konkret vurdering, som vi hjælper dig med ved at vejlede og rådgive.

Ud over det skriftlige kontraktgrundlag er der en række forpligtigelser i forhold til virksomhedens medarbejdere, som du også skal være opmærksom på, da du som udgangspunkt overtager alle medarbejdere i virksomheden og derved også forpligtigelserne over for dem. Vi er specialiseret inden for ansættelses- og arbejdsret og yder generel rådgivning her inden for, ligesom vi rådgiver inden for HR due-diligence i forbindelse med virksomhedsoverdragelse.

Kontakt for rådgivning til Virksomhedsoverdragelser